Beatriz Pérez. Foto: Carles Ramos |
Un material totalment necessari per al desenvolupament de la seva tasca, tal com indica Beatriz Pérez, metgessa i directora del CAP Santa Margarida de Montbui: “Gràcies a les donacions del Projecte Malla ens sentim molt més protegits, còmodes i segurs, i per tant ha fet millorar sensiblement les nostres condicions de treball. Estem molt agraïts de tota la gent que hi ha col·laborat, ja que per nosaltres son eines que ens poden salvar la vida”, assegura Beatriz Pérez.
Ana Fernández, CAP Igualada Urbà. Foto: Carles Ramos |
“Si estem més còmodes, podem donar un millor servei”, afirma ara l'Ana Fernández, TCAI del CAP Anoia d'Igualada. “Els primers dies van ser horrorosos, ens havíem d'inventar qualsevol cosa per evitar que els elements de protecció ens fessin mal, ens costava respirar i molts companys han acabat amb ferides a la cara i mal de cap, cosa que feia la nostra feina molt més complicada. Els professionals passem moltes hores amb la cara tapada i les gomes convencionals ens fan mal”, explica Ana Fernández. “Al principi ens ho vam passar molt malament, perquè a part de tot això, teníem por d'agafar la COVID-19. Quan va començar tot, podria perdre entre 10 i 15 minuts per preparar-me, però ara gràcies a les tires per a mascaretes del Projecte Malla, en tan sols 2 minuts estic preparada i protegida per atendre la gent que ens necessita”, conclou Fernández.
Ruben Requena. CAP Igualada Urbà. Foto: Carles Ramos |
“Quan van arribar les viseres de protecció”, segueix ara la Beatriz Pérez, “va ser una gran satisfacció. Ens sentim molt protegits, perquè les viseres són còmodes, no es mouen i et protegeixen ulls, boca i nas. Quan un EPI et fa mal, inconscientment te'l toques, un gest pot ser molt perillós. Tant les viseres com les tires per a mascaretes ens han donat una gran sensació de seguretat”, explica la directora del CAP de Santa Margarida de Montbui.
També han tingut molt d'èxit els obre-portes que han produït els impressors del Projecte Malla. En Rubén Requena, tècnic de Radiologia del CAP Anoia d'Igualada, explica que “els obre-portes ens permeten obrir la porta amb el braç, que a la seva vegada està protegit pel vestit de protecció. Al principi era tot molt estressant, ja que havies de vigilar tot el que tocaves. Nosaltres anem sempre nets i sempre ho netegem tot, però aquests obre-portes ens faciliten molt la nostra tasca, ara em puc centrar amb els pacients i la meva feina”, explica.
Recepció CAP Igualada Centre |
Tot i que el volum de feina i de casos s'ha estabilitat, el Projecte Malla segueix imprimint material per als centres sanitaris i assistencials de la Conca, així com també comissaries dels Mossos d'Esquadra, farmàcies, clíniques dentals o d'ortopèdia i altres establiments oberts al públic. En total s'han creat 1.161 viseres de protecció (1.161), 659 tires per a mascaretes i 204 obre-portes. Elements que continuen sent necessaris per als centres sanitaris i assistencials de la Conca d'Òdena.
El Projecte Malla és un projecte compartit entre un centenar de persones: els makers (impressors 3D) imprimeixen el material; els enginyers i dissenyadors milloren i preparen el software de cada producte, i les persones que fan una gestió logística i organitzativa del material. El material fungible i el transport es cobreix gràcies a les donacions econòmiques dels col·laboradors, que, a data d'avui, han aportat 7.276€ al projecte. Les donacions es poden seguir fent al web del Projecte Malla gràcies al portal de col·laboració social comunitària Kunectors: https://www.espaimalla.cat/donacions/